Waar is de Trollhytta gelegen?

De chalet ligt in Zuid-Noorwegen op de flank van de Havrefjell in het dorpje Felle. Er wonen ongeveer 140 mensen in Felle. Er is een kerk, een dorpswinkel, een sportveld en een verlichte skiloipe. Felle maakt deel uit van de gemeente Nissedal in de Telemark provincie.
Dit is "DE" vakantiebestemming voor wie op zoek is naar rust en een prachtige natuur. Dit is een paradijs voor wandelaars, vissers en Kanoliefhebbers.
Felle ligt op ongeveer 1700 km van Brussel wanneer je gans het traject met de wagen aflegt. (Je kan immers momenteel over de "Grote Belt"- en "Oresund"-brug via Denemarken en Zweden zonder een veerbootverbinding naar Noorwegen rijden. Er zijn ook kortere en snellere reisroutes met de wagen wanneer je gebruik maakt van de ferryverbindingen tussen Denemarken (of Duitsland) en Noorwegen.
Uiteraard kan je ook naar Noorwegen reizen met het vliegtuig en voor Zuid-Noorwegen zijn er vanaf Amsterdam-Schiphol een aantal directe routes naar Kristiansand en Sandefjord.

In de gemeente ("kommune" in het Noors) Nissedal zijn ongeveer 1500 inwoners en het heeft een oppervlakte van 908 km2. De streek is bergachtig en achter iedere heuvel loert er wel een van de meer dan 1400 meertjes die Nissedal rijk is.
De gemeente Nissedal ligt in het zuiden van de provincie Telemark en de buurgemeenten zijn Fyresdal, Kvitseid, Drangedal en Amli (in de provincie Aust-agder).


Een paar situeringskaartjes